Ønsker du en sundere livsstil? Få tre tips her

madspild

Har du haft problemer med at leve en aktiv livsstil på det seneste, og har kiloene sat sig på dig? Måske ønsker du en sundere livsstil, men sure pligter såsom arbejde, børnepasning, madindkøb og meget andet gør det svært at strukturere hverdagen. I denne artikel kan du finde inspiration til tre alternative måder at leve en sundere livsstil og tabe de overflødige kilo. 

Juicekur kan rense ud i kroppen

En af de metoder der finder mere og mere indpas i samfundet, er juicekuren. Denne form for kur bør du ikke praktisere over længere tid, idet dette ikke er sundt. Dog kan det godt være sundt at gå igennem en juicekur i nogle dage eller måske en uge, alt efter hvor meget du ønsker at tabe dig eller rense ud i kroppen. 

En juicekur er en moden diæt, hvor en person kun spiser frugt- og grøntsagssaft, mens man undgår at indtage fast mad. Denne kur kan både være en alternativ form for medicinbehandling og er ofte en del af detox-diæter, der går ud på at rense ud i kroppen.

Mange supermarkeder eller hjemmesider tilbyder tilmed at du kan købe ind, således at du har til et par dage eller en hel uges juicekur. Her bliver der sørget for, at du får de fornødne vitaminer, fordi du indtager forskellige slags juice i løbet af dagen, der giver dig de forskellige former for indhold, du har brug for i din kost.

Èn vegetardag om ugen

Måske elsker du kød, men du ønsker på samme tid også at leve sundere og tilmed gøre noget ved miljøet. Selv små tiltag kan her være skridt i den rigtige retning. Derfor kan du eksempelvis indføre en vegetardag i din familie hver eneste uge. På den måde indarbejder i ligeså stille de sunde vaner, men uden at skulle ændre radikalt på hverdagen.

Sørg for at lav nogle interessante vegetariske retter. Det kunne eksempelvis være hver eneste onsdag, at personerne i din husstand er klar over, at der står vegetarisk på menuen.

Der findes mange utroligt lækre og interessante vegetariske retter. Vegetarisk mad vinder større og større indpas, og du vil kunne finde gode idéer og inspiration på nettet såvel som diverse kogebøger.

Skær ned på alkoholen

Det er sundt for kroppen at skære ned på alkoholen nogle måneder om året. Føler du, at et glas rødvin i ny og næ gør din hverdag bedre, behøver du ikke udelukke de alkoholiske drikke fuldstændig. Dog bør du indimellem sørge for, at hver fredag aften byder på øl og shots i lange baner. 

Dette er måske endnu sværere at indføre, hvis du er ung og har mange venner, som frister dig til at gå ud. Det kan dog være essentielt for din sundhed og et eventuelt vægttab. På samme tid vil du finde ud af, at der er mange penge at spare, hvis du ikke bruger penge på dyre drinks hver eneste weekend.

På samme tid er det dog vigtigt, at du husker at hygge dig. Man kan sagtens leve sundt, tabe sig og på samme tid have en festlig aften engang imellem.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account