Blåbær er små næsten sorte bær, som er dækket af et vokslag. Dette vokslag giver bærene en let dugget overflade. De blåbær vi kender i Danmark går også under det latinske navn, Vaccinium myrtillus. Det er små blåbær, som er stærkt røde i kødet. Faktisk findes der 450 underarter af blåbær, hvoraf det blåbær vi kender, er helt unikt med hensyn til farven og størrelsen. Andre blåbær er grønne eller hvide i kødet og smagen er mild og aromatisk. Blåbær generelt anvendes til desserter, i syltetøj og salater. Blåbær indeholder C-vitaminer, karotin, jern og magnesium. Blåbær er fyldt med sunde antioxidanter, der hæmmer kroppens ældning. Det vil sige at de er gode at spise til bekæmpelse mod rynker. Ligeledes styrker de hjertet og kan virke forebyggende mod kræft. Derfor er der rigtig mange danskere, som opfatter disse bær som en form som sundheds-pille på trods af, at det blot er et bær. Forskere viser nu at disse bær måske ikke bære helt så meget frugt som vi måske går og tror. Nyere undersøgelser viser at antioxidanterne blot fiser ud af kroppen, og man har svært ved at finde beviser for at de rent faktisk har virket helbredende. Blåbær anvendes også i naturmedicin, da man mener, at det har en helbredende og desinficerende virkning. Mange mener at kogt blåbærsaft er rigtig godt mod diarré. Til gengæld kan blåbærets farvestoffer være skadelige. Derfor anbefales det, at man ikke spiser for store mængder. Hvad end det er sundt eller ej, så skal man jo spise frugt og grønt, og vi må indrømme at disse bær kan spises som var det, det rene slik.
Blåbær
-
Speltbageblanding – til den "dovne" bager!
LacucinaNada, , Råvare guiden, Tips & Trends, Spelt, Urtekram, 0
Jeg kan rigtig godt lide brød og boller med bid i – der skal være noget at tygge på,...
-
Hvidkål er gude lækkert
Thomas Reberholt, , Råvare guiden, 0
Hvidkål er en af de ældste kålsorter, som har været kendt og elsket i mange år. Det er et...
-
Rosenkål – sådan spiser du det sundt og lækkert
Thomas Reberholt, , Korsblomstrede grøntsager, Råvare guiden, 0
Introduktion Rosenkål er en af de mest populære grøntsager på markedet i dag. Det er ikke kun smagfuldt og...
-
Grønkål
Thomas Reberholt, , Råvare guiden, 0
Kulturhistorie. Når urt og busk står i skjul, og det er koldt derude, er der ikke meget at lede...
-
Tomat (fine grønsager)
Thomas Reberholt, , Råvare guiden, 0
Tomat (fine grønstager) Tomaten er en af de ”grøntsager” vi ved alt for lidt om. Botanisk set er Tomaten...
-
Almindelig Agurk
Thomas Reberholt, , Råvare guiden, 0
Almindelig Agurk (fin grøntsag) I Danmark spise vi enormt meget agurk. Men spørgsmålet er hvor meget vi egentlig ved...
-
Kantarel (grov grøntsag)
Thomas Reberholt, , Råvare guiden, 0
Kantarel (grov grøntsag) Kantarel (Cantharéllus cibárius) er en meget fin spisesvamp, som høre under kategorien grove grøntsager. Det gør...
-
Speltbageblanding – til den “dovne” bager!
Thomas Reberholt, , Råvare guiden, Tips & Trends, Spelt, Urtekram, 0
Jeg kan rigtig godt lide brød og boller med bid i – der skal være noget at tygge på,...