Blåbær er små næsten sorte bær, som er dækket af et vokslag. Dette vokslag giver bærene en let dugget overflade. De blåbær vi kender i Danmark går også under det latinske navn, Vaccinium myrtillus. Det er små blåbær, som er stærkt røde i kødet. Faktisk findes der 450 underarter af blåbær, hvoraf det blåbær vi kender, er helt unikt med hensyn til farven og størrelsen. Andre blåbær er grønne eller hvide i kødet og smagen er mild og aromatisk. Blåbær generelt anvendes til desserter, i syltetøj og salater. Blåbær indeholder C-vitaminer, karotin, jern og magnesium. Blåbær er fyldt med sunde antioxidanter, der hæmmer kroppens ældning. Det vil sige at de er gode at spise til bekæmpelse mod rynker. Ligeledes styrker de hjertet og kan virke forebyggende mod kræft. Derfor er der rigtig mange danskere, som opfatter disse bær som en form som sundheds-pille på trods af, at det blot er et bær. Forskere viser nu at disse bær måske ikke bære helt så meget frugt som vi måske går og tror. Nyere undersøgelser viser at antioxidanterne blot fiser ud af kroppen, og man har svært ved at finde beviser for at de rent faktisk har virket helbredende. Blåbær anvendes også i naturmedicin, da man mener, at det har en helbredende og desinficerende virkning. Mange mener at kogt blåbærsaft er rigtig godt mod diarré. Til gengæld kan blåbærets farvestoffer være skadelige. Derfor anbefales det, at man ikke spiser for store mængder. Hvad end det er sundt eller ej, så skal man jo spise frugt og grønt, og vi må indrømme at disse bær kan spises som var det, det rene slik.
Blåbær
-
Sild i eddikelage
Bent Hovald Norden, , Artikler, Forretter, Mad, Råvare guiden, Tips & Trends, 1
Et sikkert tegn på, det er ved at være jul er, når butikkerne begyndet at pynte op. Et andet...
-
Tomat (fine grønsager)
Thomas Reberholt, , Råvare guiden, 0
Tomat (fine grønstager) Tomaten er en af de ”grøntsager” vi ved alt for lidt om. Botanisk set er Tomaten...
-
Sådan får du brugt æblerne
Lotte Fisker Jørgensen, , Mad, Råvare guiden, Tema, Tips & Trends, Æblemost, Æbler, Chutney, 1
Er du igen i år ved at drukne i æbler? Tænker du – igen i år – at det...
-
Selleri
Bent Hovald Norden, , Opskrifter, Råvare guiden, Tema, Selleri, 2
Hver måned vil jeg bringe en artikel om en fødevare, grønsag, frugt eller andet som er i sæson. Jeg...
-
Hvidkål er gude lækkert
Thomas Reberholt, , Råvare guiden, 0
Hvidkål er en af de ældste kålsorter, som har været kendt og elsket i mange år. Det er et...
-
Frysning af fars
Thomas Reberholt, , Råvare guiden, 0
Man kan fryse tilberedt fars, men det er bedre at fryse tilberedte farsretter. Færdigrørt fars der fryses, må ikke...
-
Kartofler i nye klæder
Lotte Fisker Jørgensen, , Artikler, Mad, Råvare guiden, Tema, 1
Den gør ikke meget væsen af sig, kartoflen. Hverken form eller farve kan vel ærligt talt siges at være...
-
Sådan Koger du den Perfekte Broccoli Rabe
Thomas Reberholt, , Korsblomstrede grøntsager, Råvare guiden, 0
Introduktion Er du en fan af broccoli rabe? Så er dette blogindlæg noget for dig! Vi dykker ned i...
Vores sponsor

Navigation
Seneste indlæg
- Aalborgs drikkevand under pres: Kampen for rent og sundt vand i hanen
- Kan man få nye tænder? USAG-1-proteinet baner vejen for fremtidens bid
- Ecokube SQUARE – Den Moderne Høkasse, der Gør Din Madlavning Grøn og Genial
- KitchenAid lancerer ny serie af støjsvage espressomaskiner
- Zucchiolo – Den Nye Spændende Grøntsag fra Spanien
Newsletter Sign Up
