Blåbær

Blåbær er små næsten sorte bær, som er dækket af et vokslag. Dette vokslag giver bærene en let dugget overflade. De blåbær vi kender i Danmark går også under det latinske navn, Vaccinium myrtillus. Det er små blåbær, som er stærkt røde i kødet. Faktisk findes der 450 underarter af blåbær, hvoraf det blåbær vi kender, er helt unikt med hensyn til farven og størrelsen. Andre blåbær er grønne eller hvide i kødet og smagen er mild og aromatisk. Blåbær generelt anvendes til desserter, i syltetøj og salater. Blåbær indeholder C-vitaminer, karotin, jern og magnesium. Blåbær er fyldt med sunde antioxidanter, der hæmmer kroppens ældning. Det vil sige at de er gode at spise til bekæmpelse mod rynker. Ligeledes styrker de hjertet og kan virke forebyggende mod kræft. Derfor er der rigtig mange danskere, som opfatter disse bær som en form som sundheds-pille på trods af, at det blot er et bær. Forskere viser nu at disse bær måske ikke bære helt så meget frugt som vi måske går og tror. Nyere undersøgelser viser at antioxidanterne blot fiser ud af kroppen, og man har svært ved at finde beviser for at de rent faktisk har virket helbredende. Blåbær anvendes også i naturmedicin, da man mener, at det har en helbredende og desinficerende virkning. Mange mener at kogt blåbærsaft er rigtig godt mod diarré. Til gengæld kan blåbærets farvestoffer være skadelige. Derfor anbefales det, at man ikke spiser for store mængder. Hvad end det er sundt eller ej, så skal man jo spise frugt og grønt, og vi må indrømme at disse bær kan spises som var det, det rene slik.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account