3 mad rejsedestinationer du bør besøge i 2022

mad rejsedestinationer

Du behøver ikke skulle længere væk end en lille flyvetur for at få din måske mest eksotiske mad oplevelse. Europa er fyldt med skjulte skatte, som byder på fantastiske madoplevelser uanset om du rejser alene, med kæresten, veninden eller fuldt familieophold. Gennem mad får vi samtidig en unik oplevelse og opfattelse af kulturer, skikke og traditioner. Uanset om lyst og budget kun rækker til en kort tur, eller om du er klar til at begive dig ud på et større eventyr, så får du her vores tips til tre mad rejsedestinationer du bør overveje i 2022. 

Mad til livsnyderen i Bologna, Italien

Det kommer nok ikke som en overraskelse at Italien er med på listen over top mad rejsedestinationer. Landet der rummer det hele og som kan nås indenfor 3 timer med fly. En oplagt rejsedestinationen til storbyferie eller en længere rejse. Italiens Bologna emmer af klassisk italiensk madstil: aromatiske pizzaer, hjemmelavet gelato og frisk tagliatelle al ragú – for ikke at nævne den stærke espresso.

Så snart du sætter dine fødder i den norditalienske by, vil du blive mødt af uendelige muligheder for at spise ude og rigeligt med fristelser til den søde tand. 

Storbyelskerens ultimative maddrøm

Tokyo er på alle måder en hovedstad, som man bliver fortryllet af at være i. Tokyo er nemlig en hovedstad som både rummer det hektiske, eksotiske, religiøse og det magiske. Netop derfor er Tokyo også den ultimative rejsedestination til en storbyferie. 

En rejsedestination til dig der elsker storbyferie og god mad er derfor Japans metropol. Byen har trods alt mere end 30 sushi restauranter med Michelin-stjerne, mens den livlige street food kultur og de eksotiske madmarkeder sætter stemningen i gaderne. Så er der selvfølgelig også alt det derimellem, som så småt også er begyndt at finde sin vej til de vestlige og skandinaviske lande: Ramen, Gyoza, Sake, Soba og meget mere – men der er så meget mere at opleve.

Det perfekte weekendophold

Amsterdam er den perfekte weekend-destination, som for mange er synonym med stemningsfyldte gader og hyggelige coffeeshops. Med en rejsetid på ca. 1,5 time kan du nemt pakke den lille kabinekuffert og tage afsted hen over weekenden. Selvom de store gader kan virke fyldte og uoverksuelige, skal man kun en lille gåtur væk fra de mest populære og befærdede gader for at finde skønne spisesteder, lækre butikker og fantastiske cocktails.

Anbefaling: IJscuypje er byens bedste is og et besøg værd. Her får du velsmagende og silkeglatte is lavet på gode råvarer. Deres sortiment består af 12 faste smagsvarianter, mens der også vil være et udvalg præget af sæsonen. I de kolde måneder skiftes isen ud med varme klassiske hollandske retter, når Stamppotje overtager lokalerne.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account