De bedste vine til påskefrokosten

Vin til påskefrokosten

Påsken nærmer sig med hastige skridt. Selvom det endnu er uvist om vi kan samles til påskefrokost med hele familien, skal du ikke snydes for dette indlæg.

Normalt har du garanteret tjek på påskebryggen og snapsen, men hvilken vin skal du vælge at servere for dine gæster? Det guider vi dig igennem her. 

For selvom traditioner er traditioner, så er det ikke alle, der sætter pris på eller kan lide påskebryg.

Gør dig umage – du har det halve af ugen

Julen varer lige til påske og påsken varer hele ugen – eller noget i den dur. Det er vidt forskelligt, hvornår familier vælger at afholde påskefrokosten.

Men uanset hvad, har du allerede nu tiden til at forberede dig på, hvad du skal servere.

Og som nævnt er det forholdsvis simpelt med, hvad du skal servere af mad og også drikke – i hvert fald når det kommer til øl og snaps.

Men ikke alle danskere er vilde med påskebryggen og derfor kan vin som alternativ være en fantastisk måde at imponere og glæde alle gæster på.

Så start forberedelserne allerede nu og læs med nedenfor, når vi giver dig 3 fantastiske vine til påskemenuen.

Vi går med en rød, hvid og en rosévin for at sikre, at alles smagspræferencer tilgodeses.

Hvidvin – Ventisquero Grey (Glacier) Chardonnay 2018

Denne chardonnay er en prisvindende af slagsen. Hele vejen fra Chile i sydamerika får du her en balanceret vin med tropiske træk.

Al den hæder som denne vin er blevet tildelt kommer ikke af sig selv. Smagsoplevelserne ved denne flasker bekræfter, at der i produktionen er blevet foretaget grundige og velovervejede beslutninger. Du får lidt syre til denne forfriskende vin med en flot afrunding.

En vældigt godt valg til en fornuftig pris.

Rødvin (Pinot Noir) – Miller-Cyrot Maranges 1ER CRU

Denne vin kan prale af sin strålende farve – hindbærrød og med tiden tenderende til det lilla. Du får en frisk og farvet vin med tendenser af lakrids og en pebret smag. 

Garven er glat, varm og smeltende, og vinositeten er intens. Garvestrukturen er især delikat og subtil. Fjerkræ og rødt kød er derfor ideelt at servere til denne flaske. Dette taler naturligvis for, at det ligeledes er den rette flaske at sætte på påskebordet.

Serveringstemperatur: 14 til 16 °C.

Læs også: Sådan vælger du vin til asiatisk mad

August Kesseler 2019 The Daily August Rheingau Rosé

Denne vin er fra den anerkendte tyske producent, August Kesseler. Den kommer fra området Rheingau, som tyske producenter drømmer om at få plads ved. Dette skyldes at miljøet og forholdende dernede er ideelle til produktion – eksempelvis af sådan en rosévin.

Denne rosévin bærer på smage af jordbær, kirsebær og citron. Et frisk pust og supplement til den til tider meget fede og tunge påskemad.

Vinen kan blive prikken over i’et – ikke desserten

Vinen er selvsagt et must til en klassisk påskefrokost, hvor de fleste har fået rigeligt med påskebryg og snaps. Påsken er desuden en af de store højtider på året, hvor du kan mødes med familien. Derfor bør du også investere i en ordentlig vin, når du nu endelig kan ses med familien.

Og her er en af de store klassikere, Amaronen.  

Den tørre italienske Amarone vin er en sikker vinder og et valg, der vælter kejler. Amarone er i en klasse for sig selv og er en ud af de i alt fire italienske vine, der har opnået officiel DOCG-status (den højeste klassificering orden).

Bliv endnu klogere på Amarone vin i dette dybdegående indlæg.

Dette er altså vores bud på en klassiker.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2021 Madmagasinet

Kontakt os

Vi er her ikke lige nu men send os en mail og vi vil svare så hurtig som muligt

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account