Sådan får du overskud til at lave lækker med i hverdagen

Sådan får du overskud til at lave lækker med i hverdagen 2

For mange familier er det svært at overskue god mad i en travl hverdag. Aftensmaden ender ofte med at være en hurtig ret, der sikkert er lavet mange gange før. Der er derfor mange familier, der godt kunne bruge gode råd til, hvordan der kommer overskud til at lave lækker mad i hverdagen. I denne artikel har vi samlet et par gode råd til, hvad du kan gøre for at få overskud til at lave lækker mad i hverdagen.

Forbered mad til den kommende uge om søndagen

En metode til at få mere overskud til god mad i hverdagen, er ved at forberede maden til den kommende uge, fx søndag aften.

Det kan du gøre ved at lave en madplan, hvor du planlægger hvilke retter, der skal laves på hvilke dage, så du derigennem får et godt overskud.

På den måde skal du ikke stå med det komplicerede spørgsmål omkring aftensmad hver dag, men ved på forhånd, hvad du skal i gang med at lave. Du kan samtidig planlægge det, så du laver nemme retter de dage, hvor du ikke har meget tid i køkkenet.

Når du laver madplanen, er det en god idé at tænke eventuelle rester ind i de kommende dage. Du kan fx lave en dag hvor du spiser rester fra de andre dage, så du har nem mad de dage og samtidig undgår madspild.

Ved at planlægge aftensmaden kan du samtidig nøjes med at købe ind en enkelt gang om ugen, så I burger mindst muligt tid på det. I kan finde flere gode råd til at spare penge på madbudgettet her.

 

Find inspiration til gode opskrifter online

Når selve madplanen skal lægges, kan du med fordel finde inspiration online til gode opskrifter, som I kan bruge som en del af jeres madplan.

Det er vigtigt at spise varieret for at have en sund kost og det er også det sjoveste, når aftensmaden varieres. Det gælder derfor om at finde nye opskrifter, så du kommer til at lave mange forskellige retter.

Hvis I finder opskrifter samtidig med at I alligevel er i gang med at lave madplanen, har du opskriften på forhånd når maden skal laves, hvilket er en stor fordel.

Du kan finde inspiration på mange forskellige hjemmesider. Du kan kigge rundt her på siden og finde gode opskrifter, der kan skabe ny inspiration til din næste aftensmad

 

Overvej en måltidskasse

En anden måde at få bedre overskud over den daglige aftensmad er ved at undersøge mulighederne omkring måltidskasser.

Med en måltidskasse får du leveret ingredienser og opskrifter til døren en gang om ugen, og skal herefter kun bekymre dig om at lave maden.

Opskrifterne i måltidskasserne er nemme at tilgå, så du behøves ikke være stjernekok for at lave maden du får leveret via måltidskasserne,

Måltidskasser er en fantastisk måde at spare tid på, da I hverken skal tænke på indkøb eller opskrifter, men i stedet får det hele leveret.

Du kan finde forskellige måltidskasser alt efter hvilken kost du ønsker samt hvor mange I er i familien. Du kan fx finde måltidskasser med fokus på vegetarisk kost, proteinrig kost eller blot almindelig mad.

Du kan derfor uden tvivl finde en måltidskasse til dit behov.

Ved at bruge måltidskasser får du en fantastisk mulighed for at lave god aftensmad alle ugens dagen uden at bruge flere timer i køkkenet eller på at lede efter gode opskrifter.

Så kan du fx få ekstra tid til at gøre lidt ekstra ud af bordpyntningen ved at pynte med duge fra Georg Jensen eller andet, der kan skabe en god stemning omkring aftensmaden.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account