Fyld en dag ud med gode måltider i København

gode måltider i København

I København kan du finde et hav af forskellige muligheder for at spise god mad og samtidigt opleve byens summen og sprudlende kulturliv. Alle bydele har noget forskelligt at byde på – alt fra gourmetrestauranter til takeaway.

Det er faktisk slet ikke noget problem at fylde en hel dag ud med at gå på opdagelse i Københavns madoplevelser, men det kan dog være en udfordring at navigere rundt i de mange muligheder, hvis du ikke kender byen så godt. Denne guide vil derfor give nogle bud på, hvordan du kan komme omkring Københavns mange madmuligheder og samtidigt se og opleve byen – uanset tid på dagen. 

Den tidlige sult i Københavns bagerier

Den tidlige morgen og de stille morgentimer i enhver storby er noget helt særligt. Gaderne er tomme og kun få steder er åbne. Det er også tilfældet i København. Hvis du skal have stillet den tidlige sult i København før caféerne åbner, kan man med fordel kigge efter et af Københavns mange bagerier – det vrimler faktisk med dem.

Bagerierne byder på alt fra lækre croissanter, surdejsboller, noget til den søde tand og gode kopper kaffe. Der er de gamle klassiske bagere og konditoriere, hvor man kan nyde sin morgenmad, men der er også åbnet en række nye bagerier, der har opnået stor succes de seneste år – der kan man sågar støde på en kø i ny og næ. Næsten uanset hvor du befinder dig i København, kan du finde en bager på det næste hjørne. Mulighederne er mange og kvaliteten er høj. 

Spis frokost ved vandet i København

En af de ting, der er helt særligt ved København er kanalerne der løber igennem byen, det omkringliggende vand og natur og den friske luft – og endnu mere specielt er det, at man faktisk kan bade i vandet flere steder i byen. På en solskinsdag er det derfor ideelt at spise ved vandet og få tiden til at gå med at nyde omgivelserne og måske hoppe en tur i vandet efter et godt måltid.

Du kan nemlig finde både på caféer, restauranter og streetfood ved vandet i København, så du kan nyde udsigten, alt imens du nyder sin mad. Streetfood har de seneste mange år vundet sit indpas i København og fungerer som et godt alternativt til at sidde indenfor på en café eller restaurant, hvis vejret er godt.

Der er mange steder i København, der byder på denne mulighed – blandt andet ved inderhavnsbro ved Krøyers Plads eller Ofelia plads på den anden side af broen ved Det Kongelige Teaters Skuespilhus. Ønsker man at komme lidt længere ud af byen, har Refshaleøen et streetfood madmarked fyldt med forskellige boder og kulinariske oplevelser. Er vejret ikke så godt, er der også mange indendørs restauranter og caféer beliggende ved vandet, så man kan nyde sin mad uden at fryse.

Spis en god middag og snup en god drink bagefter 

Ofte støder man på den udfordring, at der er langt fra en god middag på en restaurant til en drink på en bar bagefter. Men i Københavns Kødby på Vesterbro, skal man ikke bekymre sig om distancen mellem de gode spisesteder og baren til senere på aftenen. I Kødbyen ligger alle stederne nemlig samlet i ét sted.

Kødbyen var oprindeligt centrum for Københavns kødindustri, men er nu blomstret op og har udviklet sig til den perfekte samling af mad, kultur og fede events – herunder madmarkeder. Kødbyens restauranter har hver deres særpræg og der er med sikkerhed noget for enhver smag. Hvis du har brug for hjælp til at finde det køkken, du leder efter i Kødbyen, har restaurant-tjenesten Earlybird lavet god en guide til gode spisesteder i København. Uanset hvad du beslutter dig for, er der ikke langt fra A til B i Kødbyen. 

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account