Restaurant davinci i Hadsund

Restaurant davinci i Hadsund 2

davinci ristorante åbnede i Hadsund tilbage i 1992, og har siden været et lille stykke Italien i Hadsund. Først i velkendte lokaler i gågaden – Storegade – og siden den 17. november 2006 på byens måske smukkeste matrikel. På Havnegade i byens gamle bibliotek.

Køkkenets udgangspunkt er det italienske køkken. 90 % af køkkenpersonalet er italiensk, og de importerer en lang række ægte kvalitetsråvarer direkte fra Italien, ligesom de har håndplukket nogle af de bedste italienske vine.

Denne fredag er der vildtaften på davinci, og jeg har inviteret en af Danmarks dygtige kokke med, som min medspiser. Carsten Pedersen driver FANDANKO i Aalborg, som vi tidligere har skrevet om her på Madmagasinet.

Vi ankommer til davinci kl 18.25 og træder ind i de flotte lokaler, som er rammen om det der skal vise at blive en rigtig god vildtaften. Ejeren selv tager i mod os og viser os hen til vores bord, hvorfra vi kan sidde og beundre restauranten og kigge ud over Mariager fjord, som kun ligger ca. 10 meter fra os.

Få minutter efter kom der en tjener og spørger om vi ville se menukortet eller om vi vil have vildtbuffeten. Vi havde besluttet os hjemmefra, det var vildtbuffeten vi gik efter denne aften. Tjeneren spørger om han må byde på er glas mousserende vin,  inden vi begynder på forretterne, og det siger vi ja tak til.

Vi nåde lige at skåle i den mousserende vin inden der kom en tjener, som kunne fortælle at han havde fundet en række vine frem, som han syntes vi skulle komme med op og kigge på. På et lille bord var der linet op med 10 forskellige vine som alle var udvalgt til aftenens tema som jo var vildt.

Der var en Brunello, og tre Amarone vine, og nogle vine som jeg  ikke lige kendte. Vi havde egentlig besluttet os for Brunelloen til kr. 400, men tjeneren fik os solgt en Amarone (Santa Sofia, Amarone della Valpolicella, 2005) ved at fortælle en historie om at sønnen fra vinhuset netop havde været på besøg og han havde fået disse seks flasker til en helt speciel pris, og kunne dermed sælge dem til kr. 600 pr. flaske, hvor de normalt koster kr. 900. Om historien er sand ved jeg ikke, men den virkede på os, for vi endte med at sidde med Amaronen, men det fortrød vi til gengæld ikke. Helt fantastisk vin.

Lidt uheldigt var det at damen ved bordet ved siden af, havde så meget parfume på at det gjorde det lidt svært at dufte vinen ordentligt, en vin der iøvrigt udviklede sig meget i løbet af aftenen.

Aftenens menu bestod jo som bekendt af en vildt buffet (kr. 349,-), og da vi ankom 18.30 var forretterne klar på buffeten, men den så ikke hverken tom eller kedelig ud på noget tidspunkt.

Til forret var der Carpaccio af røget dyrekølle, forskellige vildt pølser, røget pancetta, vildt postej med skovchampignon og foie gras, perlehøne terrin med trøffel, og ristede østershatte med store flotte stykker Foie gras. Alt sammen lækkert tilberedt.

Hovedretterne bestod af Dådyr ragout langtidsbraisseret lammebov med fennikel, andebryst med peberfrugt og marsala, vildsvineryg med stegte æbler, fasan i tomatsauce med oliven og kapers, og hare i mørkt øl.

Desserten var et udvalg af oste, chokolade mousse, pana cotta og gulerodstærte. Igen meget lækkert, dog undrede det os at der var franske oste, når nu det var en Italiensk inspireret vildtaften.

Fælles for alle retterne var at det var lækkert tilberedt. Meget enkelt og rustikt, med fokus på de enkelte råvarer. Så alt i alt en god gastronomisk oplevelse. Nogle af retterne manglede dog salt, men det blev reddet af at der stod salt og peber kværne på bordet.

Da vi forlod restauranten og skulle vi blive enige om hvor mange stjerne davinci skulle have for denne aften. Maden og vinen blev vi hurtigt enige om. Betjeningen var vi en smule uenig om. Tjenerne var hurtig fremme ved vores bord da vi ankom, og drikkevarer blev fundet frem med det samme. Efterfølgende var de en anelse anonyme, hvilket min medspiser havde lagt mere mærke til end mig, da jeg egentlig godt kan lide at spise i “fred”.  Vinen blev sat på bordet, og her var vi dog enige om at når man køber en vin, så vil vi godt have den skænket op.

Prisen for vildtbuffeten var kr. 349,- og den samlede regning denne aften lød på kr. 1498,-. Prisen for buffeten kan umiddelbart godt lyde af meget, men der var mange gode overraskelser, og der var et større udvalg end de havde reklameret med. Prisen har selvfølgelig haft indflydelse på vores karakterer, men trak ikke ned denne aften. (Du kan se vores karakter under billedgalleriet)

davinci var tilbage i 2007 med i “Med kniven for struben”, hvor de havde besøg af Bo Bech. Denne aften var der næsten fuldt hus, så det lader til at de har vendt skuden og hvis dette er standarden, så er der ingen tvivl om at davinci bliver en restaurant som kan trække gæster langvejs fra.

Kontakt:
davinci Ristorante
Havnevej 7
9560 Hadsund
Tlf: 98 57 52 52
www.vinci.dk

FOTO: vinci.dk

3 Kommentare
 1. Hej Lars,
  Jeg kan ikke se det på deres hjemmeside, men hvad er prisniveauet for sådan en vildtbuffet-aften og hvordan påvirkede det jeres pointgivning?

 2. Lars Bachmann 14 år ago

  Hej Frank
  Jeg havde da helt glemt at nævne prisen i anmeldelsen. Vildtbuffeten kostede kr. 349,- hvilket var i den dyre ende for en buffet, men udvalget taget i betragtning, så var det et rimeligt pris niveau.
  (Jeg har opdateret anmeldelsen med pris.)

 3. Tinna Mosegaard Bjørn 7 år ago

  Nu så jeg udsendelsen, da vinci er et rigtig godt sted som vi nyder at komme på, de laver dejlig mad efter vorrs mening og det ikke vild dyrt. Vi køre gerne til Hadsund fra Aalborg for at spise der og nyde den skønne beliggenhed ved fjorden
  Kan varmt anbefale stedet

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account