Den hvide hest er på alles liste

Den hvide hest er på alles liste 2

Overgangen fra at være glad for vin til at være egentlig vinnørd starter ofte med en aha-oplevelse. Du kan have drukket vin i flere år, indtil du en aften smager et glas, der kan meget mere, end det du plejer at opleve. Måske en blødere vin med flere lag i smagen og en finish der kun modvilligt forlader din mund. Pludselig begynder du at dufte til vinen. Interesserer dig for, hvor den er fra. Hvilket år. Og hvad den koster. Langsomt bliver du indfanget af vinens magiske verden – en verden som bliver ved med at give resten af dine dage. Du bevæger dig ud i flere hjørner for at smage andre vine og blive klogere. Du besøger måske en vingård eller to på diverse ferier. Du læser om de største og mest historiske vine og drømmer om at smage dem en dag. Og langsomt glider du over i, at du ikke bare vil nøjes med at drømme – du vil faktisk smage dem bare én gang i livet. Du laver listen over vinene inde i dit hoved … og på den liste står med stor sikkerhed Château Cheval Blanc fra St. Émilion i Bordeaux. 

Umulig at gå udenom

Der er flere gode grunde til at Cheval Blanc (hvid hest på dansk) er en vin, man er nødt til at smage. Indledningsvis er det en af de mest berømte, lovpriste, klassiske og sagnomspundne Bordeaux-vine overhovedet … og har været det i over 150 år. Hvor bilnørden er nødt til at prøve at køre en Rolls eller Ferrari alene på grund af historien og navnet … ja, så kan vinnørden ikke gå udenom Cheval Blanc.  Derudover er der druesammensætningen, der er ganske unik for Cheval Blanc. Den består i høj grad af Cabernet Franc, som man ellers ikke har så høje tanker om generelt og primært bruger i meget små mængder i andre vine. Men her spiller den max sammen med druerne Merlot og Malbec, hvilket man er nødt til opleve for at forstå. Og endelig det vigtigste af alt … den smager fuldstændig forrygende og leverer altid varen. En klassiker blandt klassikere.

 Drømmevine hos FineWines

Du finder flere af de største årgange af Cheval Blanc på finewines.dk, som i det hele taget er vinnørdens Mekka. Her finder du så at sige alle de vine som typisk er på vinelskerens bucket list – de største vine fra Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Rhône, Spanien, Italien, og ikke mindst USA, der kommer med så meget fantastisk vin. Navnet FineWines er med andre ord yderst rammende og stedet hvor vinnørden surfer drømmende rundt ud på de sene timer for at finde den næste vin, der skal krydses af på listen. Den vin kunne meget vel være Cheval Blanc. 

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2024 Madmagasinet

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account