Find Danmarks mest luftige Amerikanske pandekager på HurtigMums.dk

Find Danmarks mest luftige Amerikanske pandekager på HurtigMums.dk 2

Dette er sponsoreret indhold

Leder du også altid efter den bedste pandekageopskrift? I stedet for at du skal bladre gamle opskriftbøger igennem eller udgrave internettets mange muligheder, har vi fundet den bedste opskrift til dig. De er nemme at lave, og perfekte til en lørdagsbrunch, når der kommer gæster på besøg. Find Danmarks mest luftige Amerikanske pandekager på HurtigMums.dk

Luftige amerikanske pandekager

Denne fantastiske opskrift på amerikanske pandekager, kræver ingen særlige køkkenkundskaber. Den er nem og alle kan lave den, og kræver desuden ingen ingredienser, du ikke allerede har i dit køkkenskab. Det eneste du skal bruge er følgende:

  • 275 g hvedemel
  • 2 æg
  • ½ l mælk
  • 50 g smør
  • 2 spsk. sukker
  • 1 knsp. salt
  • 1½ tsk. bagepulver
  • 10 dråber vanille ekstrakt

Hvis du ikke har flydende vaniljeekstrakt, så kan du sagtens erstatte det med vaniljepulver eller korn fra en vaniljestang. Start med at blande alle de tørre ingredienser, og pisk det derefter sammen med mælken. Tilføj vaniljeekstrakten, og pisk til sidst æggene i. Steg pandekagerne i smør på en stegepande i 2 minutter på hver side. 

Find også denne video, der tager dig igennem opskriften: https://www.youtube.com/watch?v=4t9nyJTC77E 

Servér dem til brunch

Disse amerikanske pandekager er perfekte til et brunchbord. Servér dem for eksempel sammen med sirup og frisk frugt. Sammen med pandekagerne kan du servere nybagte boller, blødkogte æg og friskbrygget kaffe eller the. Så er scenen sat for en hyggeligt lørdag formiddag med venner eller familie. Brunch kan også være en idé til for eksempel fødselsdagsfejring, i stedet for altid at invitere familien til kaffe og kage. De amerikanske pandekager kan også sagtens serveres som dessert eller som en eftermiddagssnack, hvis sukkertrangen byder sig. 

Prøv at variere de amerikanske pandekager med et smule kardemomme eller kanel. Krydderierne giver pandekagerne lidt ekstra smag, og giver et perfekt twist i vintermånederne og især omkring jul. Du kan også prøve at lave dem med friske blåbær eller hindbær, for at give dem et ekstra sommerligt pift. Hvis det ikke lige er sæson for friske bær, kan du også sagtens bruge frosne bær. De giver blot et lidt andet resultat, da de typisk farver hele pandekagedejen. Dog kan det også være fint med helt lyserøde eller lilla pandekager. 

Forskellen fra almindelige pandekager

Den type pandekage, som mange omtaler som almindelige pandekager, er det der kaldes crepes. Crepes kommer fra Frankrig, og er en tynd pandekage lavet på hvedemel. Den franske pandekage spises ofte med marmelade, sukker eller is i Danmark. Men der findes utallige måder at variere den franske pandekage. For eksempel er udgaven med nutella og banan meget populær. Crepes adskiller sig fra den amerikanske pandekage i størrelse og tykkelse. Hvor crepes er meget tynde og store, er amerikanske pandekager små og tykke. Dog er de ikke kompakte, men lette og luftige. Dette skyldes bagepulveret, som får dem til at hæve op, når de steges på panden.

0 Kommentarer

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

©2020 Madmagasinet

Kontakt os

Vi er her ikke lige nu men send os en mail og vi vil svare så hurtig som muligt

Sending

Log in with your credentials

or    

Forgot your details?

Create Account